Mainos
Mainos

Etyj-menu: Siianmätiä ja poronpaistia – näin vieraita isännöidään

Suomi aikoo hurmata kansainväliset arvovieraat vanhoilla kosteilla: pohjoisen luonnon parhailla antimilla. Pian selviää, käykö tie Etyj-vieraiden sydämeen vatsan kautta.

Tänään sunnuntaina starttaaviin Etyj-kokouksen tapahtumiin osallistuu satoja kansanedustajia yli 50 maasta. Valtaosa kokousvieraiden virallisesta ohjelmasta kuluu Finlandia-talon seinien suojissa. Suuret yleisistunnot pidetään Finlandia-salissa. 

Virallisten kokousten ohella osa Etyj-vieraista pääsee Presidentinlinnaan Sauli Niinistön vieraaksi. 

Pienemmät komiteaistunnot puolestaan järjestetään Veranda-kokoussaleissa.

Etyjissä puhutaan muun muassa Ukrainan kriisistä, pakolaisten vaikeasta tilanteesta, aserajoituksista ja ilmastonmuutoksesta.

Raskaiden aiheiden vastapainoksi viikkoon kuuluu myös juhlavia illallisia. Niiden puitteet ovat hulppeat. Maanantaina illallinen tarjoillaan Marina Congress Centre-kokouskeskuksessa Katajanokalla.

Vieraita hemmotellaan skandinaavisilla herkuilla. Tarjolla on muun muassa siianmätiä, kylmäsavulohta, rosepaahdettua poronpaistia sekä lakkapavlovaa.

Tiistaina tasavallan presidentti Niinistö isännöi kutsuvierastilaisuutta Presidentilinnassa.

Keskiviikkona Etyj-kokoustajat puolestaan vierailevat Helsingin kaupungintalolla, jossa illallista emännöi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Kaupungintalolla vierailla tarjoillaan kesäisen kepeä, salaattipainoitteinen illallinen. Juhlavastaanoton menussa on mansikka-kasvis-salaatti, rapusalaatti tillikastikkeella, kananpoikasalaatti yrttikastikkeella sekä lohipiirakka.

Kokouksen epävirallisesta ohjelmasta tai iltajuhlasta järjestäjät eivät anna tietoja julkisuuteen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme