Mainos
Mainos

"Etyj:n puheenjohtajuus vaikea tehtävä"

Ulkoministeri Ilkka Kanervan mukaan Suomen on ristiriidoista huolimatta pidettävä tiukasti kiinni järjestön periaatteista.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) pohtii Suomen Etyj:n puheenjohtajuuden haasteita Huomenta Suomen haastattelussa.

- Hankala löytää vaikeampaa tehtävää. Kun on 56 keskenään kaikista asioista eri mieltä olevaa maata, ja kun kaikki päätökset tehdään yksimielisyydellä, ei siinä kovin suuria odotusarvoja voi esittää.

Kanervan mukaan Suomen on kuitenkin pidettävä tiukasti kiinni Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj:n periaatteista.

- Olemme hyvin puolueellisia Etyj:n periaatteita ajatellen. Me puolustamme niitä, ja koetamme saada ne toimimaan hyvin niin sanotusti vaikeissa keliolosuhteissa.

Kanervan mielestä Etyj:n rooli vaalitarkkailijana ei ole kasvanut liian suureksi.

- Vaalit on kansanvallan symboli. Minusta on tärkeää, että koko Etyj-alueella voidaan kohtuudella kansanvallan kriteerejä noudattaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot