Mainos
Mainos

EU: Biopolttoaineiden osuus 10 prosenttiin

EU-maat haluavat nostaa biopolttoaineiden osuuden liikenteessä 10 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Tavoite on kaikkia jäsenmaita sitova, jos tarvittava teknologia saadaan markkinoille ajoissa. EU:n energiaministerit sopivat asiasta kokouksessaan Brysselissä. Kokouksessa keskityttiin EU-komission tekemään energiapakettiin. Suomea kokouksessa edusti kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen.

Suomi tukee komission esitystä siitä, että uusiutuvan energian osuus kaikesta energiantuotannosta tulisi nostaa 20 prosenttiin 2020 mennessä. Nykyisin EU:n energiantuotannosta vain 6-7 prosenttia tulee uusiutuvista energialähteistä. Suomessa vastaava lukumäärä on jo 24 prosenttia.

Uusi tavoite kuitenkin tarkoittaa, että myös Suomen olisi nostettava omaa osuuttaan merkittävästi. Komissio on nimittäin suunnitellut jakavansa energiataakan Unionin jäsenmaiden kesken niiden mahdollisuuksien mukaan. Britannia on vastustanut tavoitetta.

Energiapaketissa komissio esittää myös, että EU:n tulisi vähentää päästöjään vähintään 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Suomi päättää oman kantansa päästöosuuteen huomenna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme