Mainos
Mainos

EU-demarit tukevat Urpilaista

SDP saa eurooppalaisilta sisarpuolueiltaan tukea vaatimukselle, että Portugalin tukipaketissa myös sijoittajat kantavat vastuuta. Asiasta kertoivat Helsingissä vierailevat Euroopan parlamentin sosialistiryhmän puheenjohtaja Martin Schulz sekä Viron sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Sven Mikser.

Sijoittajavastuu on mukana vuonna 2013 voimaan tulevassa pysyvässä kriisimekanismissa. SDP vaatii, että se otetaan käyttöön jo Portugalin apupaketissa. Vaalikampanjan aikana Suomessa on väitelty paljon siitä, onko vaatimus realistinen.

Sen paremmin Schulz kuin Mikserkään ei halua arvioida, miten realistista on vaatia sijoittajien vastuuta jo Portugali-pakettiin.

– On täysin oikeutettua vaatia, että kriisin syntymiseen vaikuttaneet tahot kantavat myös vastuuta. Toteutuuko vaatimus täysin, on asia erikseen. Mutta on täysin oikeutettua tuoda vaatimus pöydälle, katsoo Mikser.

– Ymmärrän SDP:n vaatimuksen. Tässä on kyse periaatteesta. Portugalin, Kreikan ja Irlannin kohdalla kyse on periaatteesta, alleviivaa Schulz.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot