Mainos
Mainos

EU-direktiivi polttoöljystä tulossa

EU:ssa vireillä oleva direktiiviehdotus polttoaineiden laadusta on aiheuttanut sekaannusta hallituksessa. Oikeuskansleri Jorma S. Aalto arvosteli tänään hallitusta kovasanaisesti, koska se ei hyvissä ajoin toimittanut direktiiviehdotusta eduskunnan suurelle valiokunnalle.

Ehdotus oli tullut komissiolta jo viime kesäkuussa, mutta ympäristöministeriössä ei ollut huomattu sen verotuksellista merkitystä.

Ehdotettu direktiivi on merkittävä koska se kieltäisi kevyen polttoöljyn käyttäminen työkoneissa. Tämä maksaisi maataloudelle ja turvetuotannolle vuodessa noin 700 miljoonaa markkaa, kun polttoöljy pitää vaihtaa dieseliin.

EU:n ympäristöministerit käsittelevät ehdotusta kevään mittaan, eikä sen läpimeno ole vielä varmaa.

Hallitus antoi asiasta kirjelmän eduskunnalle tänään. Se ei ole vielä määrittänyt kantaansa komission direktiiviehdotukseen, mutta kantaa valmistellaan virkamiestyöryhmässä. Maatalousministeri Kalevi Hemilä sanoi tänään lähtevänsä siitä, että nykykäytännön on voitava jatkua. MTK toivoo sen lisäksi, että kevyeltä polttoöljyltä poistettaisiin energiavero.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme