Mainos
Mainos

EU-edustustossa täysi työ oikoa Suomen kantoja

Suomen EU-edustustoon Brysseliin on viime päivinä tulvinut hämmentyneitä kysymyksiä liittyen Suomen eurokantoihin.

– Puheluita on tullut ihan älyttömästi, pahimmillaan reippaasti kaksinumeroinen luku päivässä, arvioi lehdistöneuvos Jussi Seppälä.

Viimeisin kuohunta lähti liikkeelle perjantaina, kun AFP uutisoi, että valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp.) varoitti Kauppalehdessä Suomen mahdollisesta euroerosta. Seppälän mukaan moni muukin virhe on levinnyt viime viikolla kansainvälisessä mediassa kulovalkean tavoin, jolloin oikominen on joskus melkein mahdotonta.

– Kohu kertoo siitä, että tunteet ovat kovasti pinnassa.

Valtiovarainministeriöstä Urpilaisen haastattelun aiheuttamaa spekulointia ei maanantaina haluttu kommentoida. Ministeriöstä ei kerrottu, miten Suomen euroeroa koskevaan keskusteluun on reagoitu ja onko ministeriöön tullut yhteydenottoja aiheeseen liittyen.

Twitterissä Urpilaisen haastattelua ja Suomen mahdollista euroeroa kommentoitiin vilkkaasti viikonlopun yli. Urpilainen itse ei ottanut kantaa aiheeseen; hänen edellinen Twitter-viestinsä oli viikon takaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme