Mainos
Mainos

EU-ehdokkaita tarjolla seitsemällä listalla

Yhteensä 140 ehdokasta seitsemällä listalla pyrkii EU-parlamenttiin kesäkuun vaaleissa. Ehdokasasettelu päättyi tänään. Vielä tänään julkistettiin SKP:n ja perussuomalaisten listat. Tarjolla on vähemmän ehdokkaita kuin edellisissä parlamenttivaaleissa syksyllä 1996, jolloin valittavana oli yhteensä 207 ehdokasta. Tulevien vaalien ehdokkaiden vähäinen määrä johtuu muun muassa siitä, että RKP ja kristilliset solmivat vaaliliiton keskustan kanssa. Myös perussuomalaiset ovat vaaliliitossa kirjavan puolueen sekä eläkeläiset kansan asialla -puolueen kanssa. Parlamenttivaalit pidetään Suomessa ja useimmissa muissa EU-maissa sunnuntaina 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 2.-8. kesäkuuta.

Muutamassa EU-maassa äänestetään jo torstaina tai perjantaina, mutta koko unionin tulokset julkistetaan vasta sunnuntai-iltana, kun kaikki vaalihuoneistot ovat sulkeutuneet. Koko maa on yhtenä vaalipiirinä, kun suomalaiset valitsevat kuusitoista edustajaansa. Viime vaaleissa valituista edustajista yhdeksän on uudestaan ehdolla. Koko EU:ssa valitaan yhteensä 626 EU-edustajaa. Suurin puolue nykyisessä parlamentissa on sosialistiryhmä, jolla on 214 edustajaa. Toiseksi suurin on konservatiivit, joita on 201.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme