Mainos
Mainos

EU haluaa puolittaa koululaisten maitotuen

Euroopan unionin komissio valmistelee esitystä, joka puolittaisi koululaisten maidolle annettavan tuen.

Ehdotus merkitsee sitä, että esimerkiksi Suomi joutuu maksamaan puolet koulumaidon tuesta kansallisista varoista.

Asiaa koskevasta lainsäädännöstä odotetaan EU-lähteiden mukaan komission esitystä lähipäivinä. Toimen taustalla on unionin maatalousmenoille asetetut tiukat budjettiraamit.

Suomalaisen EU-diplomaatin mukaan tuki säilyisi Suomessa ennallaan, mutta puolet siitä kustannetaan kansallisista varoista sen sijaan, että yhteisö maksaisi tuen kokonaan. Kesällä ennakkotiedot kertoivat, että komissio haluaa lopettaa tuen maksamisen kokonaan. Jäsenmaiden vastustus oli kuitenkin niin voimakasta, että komissio on antamassa asiasta nyt kompromissiehdotuksen.

Puolittaminen merkitsee noin 45 miljoonan euron eli 268 miljoonan markan maksamista kansallisista budjeteista. Viime vuonna tuki takasi edullista maitoa noin viidelle miljoonalle EU:n koululaiselle. Tuella on haluttu kannustaa juomaan maitoa, ja hanketta on perusteltu maidon ravitsevuudella.

Esitys edellyttää unionin jäsenmaiden hyväksyntää. Useiden maatalousministerien ja parlamentaarikkojen tiedetään vastustavan maitotukeen puuttumista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot