Mainos
Mainos

EU haluaa puuttua laittomien maahanmuuttajien työntekoon

Suomi ei tue EU:n ehdottamaa direktiiviä. Esitys vaatisi esimerkiksi, että joka kymmenes työnantaja tarkistettaisiin laittomien maahanmuuttajien varalta.

EU komissio ajaa sanktioita työnantajille, jotka työllistävät laittomasti EU:n alueelle tulleita ihmisiä. Pohjoismaissa ongelma on pieni, mutta Etelä-Euroopassa laiton maahanmuotto ja "pimeä työ" on selvästi yleisempää.

Suomi tukee kommission pyrkimystä vähentää laitonta maahanmuuttoa ja "pimeän työn teettämistä". Suomi ei kuitenkaan kannata EU:n komission ehdottamaa direktiiviä, koska se on oikeusperustaltaan epäselvä ja hallinnollisesti raskas malli. Esimerkiksi peräti joka kymmenes työnantaja pitäisi tarkistaa laittomien maahanmuuttajien varalta.

Ongelmallista on myös se, että tarkastukset kohdistuisivat vain laittomien maahanmuuttajien työntekoon, mutta eivät puuttuisi muuten laittomaan työntekoon.

Komission esitys on esillä ensi viikolla oikeus- ja sisäministerien kokouksessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot