Mainos
Mainos

EU haluaa selventää aurinkovoiteiden tuotemerkintöjä

Aurinkovoiteen käyttäjän tulisi tietää, millaiselta säteilyltä voide suojaa ja miten. EU-komissio haluaa eroon katteettomista lupauksista.

Euroopan komissio haluaa aurinkovoiteisiin ymmärrettävämmät tuotemerkinnät. Komissio aikoo laatia suosituksen, jonka mukaan aurinkorasvapurkista pitäisi selvitä, millaiselta ultraviolettisäteilyltä voide suojaa ja miten.

Nykyisin purkin kyljestä selviää useimmiten vain suojakerroin, joka kertoo, miten hyvin voide suojaa auringonpolttamilta. Olisi tärkeää tietää myös, miten voide suojaa UVA-säteilyltä, joka on merkittävä ihosyöpää lisävä tekijä. Kaikissa pulloissa pitäisi olla myös käyttöohjeet.

Tiedotuspäällikkö Marjatta Hautala Euroopan komission Suomen-edustustosta huomauttaa, etteivät aurinkorasvoja valmistavat yhtiöt saisi luvata sataprosenttista suojaa vaaralliselta säteilyltä.

- On esimerkiksi sellaisia väittämiä, että lapset voidaan täysin suojata auringolta.

Ihotautilääkäri Heikki Brandt Helsingin Lääkärikeskuksesta muistuttaa auringon vaaroista.

- Aurinkosuojavoidetta ei pitäisi käyttää siihen tarkoitukseen, että voidaan olla pitempään auringossa. Iho on eräänlainen tietokone, joka panee muistiin jokaisen palamisen. Varsinkin lapsuudessa palaminen on vaarallista. Se voi myöhemmällä iällä kostautua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme