Mainos
Mainos

EU haluaa syöpävaaralliset aineet pois leluista

Myös ruuan ja lelun yhdistäminen yhdeksi tuotteeksi halutaan kieltää.

EU-komissio haluaa kieltää syöpää mahdollisesti aiheuttavien kemikaalien käytön lasten leluissa.

Tänään julkistettu esitys tiukentaisi myös lyijyn ja elohopean kaltaisten aineiden sallittua määrää ja kieltäisi allergiaa aiheuttavien hajusteiden käytön.

Leluvalmistajille ehdotus uhkaa tulla kalliiksi. Teollisuuden odotetaankin lobbaavan ankarasti, että jäsenmaat ja EU-parlamentti höllentäisivät esitystä.

Komission esitykseen liittyy pitkä lista muitakin ehtoja. Esimerkiksi ruuan ja lelujen yhdistäminen yhdeksi tuotteeksi halutaan kieltää. Teollisuuskomissaari Günther Verheugenin mukaan suklaayllätysmunat sallitaan silti jatkossakin.

Viime vuonna kymmeniä miljoonia kiinalaisleluja vedettiin maailmalla pois markkinoilta niiden pelättyjen turvallisuusriskien vuoksi.

Myöhemmin amerikkalaisyritys Mattel myönsi, että sen pois vetämien lelujen suunnitteluvirheet johtuivat yrityksestä itsestään, ei kiinalaisista valmistajista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme