Mainos
Mainos

EU-hankerahoja käytetty paljon väärin

Työministeriön johtaja Matti Pukkio sanoo MTV3:n uutisille, että tilanne on viime vuosina parantunut, sillä hankkeita on alettu valvoa tarkemmin.

Suomalaisiin EU-hankkeisiin liittyviin petoksiin on kulunut vähintään viisi miljoonaa euroa vuodessa, arvioi työministeriön johtaja Matti Pukkio.

Lisäksi kymmenkertainen määrä tukirahoja on valunut hukkaan huonosti hoidettuihin ja valvottuihin hankkeisiin. Pukkio esittelee laskelmiaan Poliisiammattikoulun julkaisussa Huojuva talous.

Vain pieni osa hukkaan menneistä tuista saadaan perittyä takaisin. Tästä huolimatta tilanne on jo parempi, sillä hankkeita on alettu valvoa paremmin.

- Olisi naivia olettaa, että kaikki on kunnossa, ei todellakaan ole. Erot ovat suuria, meillä on TE-keskuksia, jotka ovat jo vuosia hoitaneet asioita varsin jämptisti, ja sitten taas voi olla sellaisia organisaatioita, joissa ei ole niin pitattu, Pukkio sanoo MTV3:n uutisille.

Myös valtioneuvoston controllerien raportin mukaan rakennerahastoja hallinnoidaan nykyään entistä paremmin. Syynä on suomalaisille karttunut kokemus. Raportin mukaan ensi vuonna alkavalla rahoituskaudella olisi kuitenkin tarpeen käydä hankkeet läpi riskianalyysilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme