Mainos
Mainos

EU horjuttaa rahapelimonopolia?

Suomi joutuu miettimään uusia kulttuurin, tieteen, urheilun ja sosiaalitoimen rahoituskeinoja, jos maamme rahapeliyhtiöiden monopoliasema murtuu.

Asia nousi otsikoihin eilen, kun EY-tuomioistuin päätti, että Italia ei voi rajoittaa ulkomaisten vedonlyöntiyhtiöiden tuloa maahan. Päätös voi vaikuttaa myös Suomen rahapeliyhtiöiden monopoliasemaan.

Tänä vuonna rahapeliyhtiöt tulouttavat rahapeliensä voitoista valtiolle lähes 800 miljoonaa euroa.

Raha-automaattiyhdistys tulouttaa tänä vuonna sosiaali- ja terveysministeriölle noin 400 miljoonaa euroa rahapeleistä saamiaan tuottoja. Suurin yksittäinen avustuksen saaja on Näkövammaisten Keskusliitto.

Suomessa on rahapelitoimintaan lupa myös Veikkauksella ja Fintotolla. Veikkaus tilittää tänä vuonna opetusministeriölle noin 370 miljoonaa euroa. Tukea saavat mm. Suomen Akatemia, Ooppera ja monet kirjastot.

Fintoto puolestaan tilittää maa- ja metsätalousministeriölle noin 6 miljoonaa euroa, lähinnä hevoskasvatukseen.

Summat ovat suuria, mutta saattavat pienentyä melkoisesti, jos ulkomaiset vedonvälitysfirmat pääsevät Suomeen. Sitä ne ainakin yrittävät eilisen EY-tuomioistuinpäätöksen nojalla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme