Mainos
Mainos

EU ja Venäjä tähtäävät oikeudellisen yhteistyön parantamiseen

EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä pyritään parantamaan esimerkiksi järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa.

EU:n ja Venäjän edustajat ovat kokoontuneet Helsinkiin pohtimaan yhteistyön parantamista sisä- ja oikeusasioissa.

Pysyvä kumppanuusneuvosto kokoontuu nyt viidettä kertaa. Kokousta isännöivät oikeusministeri Leena Luhtanen ja sisäministeri Kari Rajamäki.

Kokous käsittelee muun muassa laitonta ja laillista maahanmuuttoa sekä turvapolitiikkaa. EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä pyritään parantamaan esimerkiksi järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa.

EU haluaa varmistaa myös Venäjän oikeuslaitoksen itsenäisyyden ja riippumattomuuden.

Venäjää edustavat federaation presidentin avustaja Viktor Ivanov, oikeusministeri Vladimir Ustinov ja sisäministeri Rashid Nurgalijev.

Lisäksi kokousta seuraa seuraavan EU-puheenjohtajamaan Saksan oikeusministeri Birgitte Zypries ja sisäministeri Wolfgang Schäuble. EU-komissiota edustaa oikeus- ja sisäasioista vastaava komissaari Franco Frattini.

Kokous alkaa illalla työillallisella. Varsinainen kokouspäivä on huomenna.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot