Mainos
Mainos

EU-jarruryhmä europarlamenttiin

EU:n federalismia vastustavat europarlamentin jäsenet ovat tiivistämässä yhteistyötään. Parikymmentä eurokansanedustajaa on allekirjoittanut kannanoton, jossa "puolustetaan kansallisvaltioiden demokratiaa ylikansallista EU-federalismia vastaan". Kannanoton allekirjoittaneet poliitikot ovat muodostaneet erityisen SOS Demokratia -ryhmän.

Viiden kannanottoa valmistelleen eurokansanedustajan joukossa on ollut myös Esko Seppänen (vas.). Suurin osa allekirjoittajista tulee Ruotsista, Tanskasta ja Ranskasta.

Ryhmän mielestä Maastrichtin ja Amsterdamin sopimukset heikentävät demokratiaa ja keskittävät valtaa ylikansalliselle keskusvallalle. Ryhmään kuuluvat puolueettomien ja liittoutumattomien maiden edustajat haluavat niin ikään puolustaa maidensa itsenäisiä turvallisuuspoliittisia ratkaisuja ja riippumattomuutta Natosta.

Ryhmään kuuluvat uskovat nimilistan laajenevan ja se aiotaan myöhemmin julkistaa kokonaisuudessaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme