Mainos
Mainos

EU-jäsenyydestä uusi perusteos netissä

EU:sta ja Suomen EU-jäsenyydestä kaivataan edelleen lisää perustietoa. Ulkoministeriön Eurooppatiedotus julkaisi tänään uuden kirjan, koska aiemmin julkaistut oppaat ovat joku loppu tai vanhentuneet. Reijo Kemppisen kirja "Suomi Euroopan unionissa" on luettavissa myös internetissä.

Kirja käy läpi EU:n historiaa ja toimintaa, sekä Suomen jäsenyyden taustoja. Mukana on myös luku tulevaisuudesta, jossa pohditaan miten EU muuttuu itälaajentumisen myötä, ja mitä paljon puhuttu pohjoinen ulottuvuus oikein tarkoittaa.

Emu-hankkeen taustaksi mukana on perusteellinen selvitys aiemmista yrityksistä luoda unionille yhteinen raha. Kirjoittaja on ollut mukana tiedotustyössä Suomen jäsenyysneuvotteluista asti. Euro-aiheisiin Reijo Kemppinen perehtyi ensin Uuden Suomen Brysselin-kirjeenvaihtajana, sittemmin Suomen neuvotteluvaltuuskunnan tiedottajana. Hän kirjoitti myös vuonna 1994 ilmestyneen Suomen EU-jäsenyyden yhteenvedon.

EU-jäsenyyden alusta hän on työskennellyt lehdistöneuvoksena Suomen EU-edustustossa Brysselissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme