Mainos
Mainos

EU-johtajat haluavat tiivistää unionin puolustusyhteistyötä

EU:n puolustusyhteistyön tiivistäminen oli vahvasti esillä, kun EU-johtajien huippukokous alkoi tänään Brysselissä.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan pyrkimyksenä on edistää muun muassa puolustushankintoja koskevaa yhteistyötä sekä avata markkinoita Euroopan laajuiselle puolustusteollisuudelle.

-Se, että asiaa ylipäätään käsitellään Eurooppa-neuvostossa, on hyvin pitkälti Suomen aktiivisuudesta johtuvaa, Katainen sanoi toimittajille kokouksen alla.

Puolustus- ja turvallisuuspolitiikka ei ole ollut EU-huippukokouksessa pöydällä vuosiin. Nyt yhteistyön tiivistämistä on valmisteltu jäsenmaissa hartaasti. Kokouksen alla tunnelmia kiristi se, että Britannia ryhtyi viime hetkellä jarruttelemaan asiassa.

Britit epäilevät, että EU olisi luomassa päällekkäistä mallia Naton kanssa.

Katainen arveli, että brittikeskustelussa on ennemmin kyse "otsikkojen voittamisesta" kuin sisällöllisistä ongelmista.

-Me kaikki, myös Natoon kuulumattomat maat, olemme sitä mieltä, että päällekkäisyyksiä Naton kanssa ei kannata luoda.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot