Mainos
Mainos

EU kieltää puun tervauksen

EU kieltää paanukattojen, puuveneiden ja suksien suojaamisen tervalla. Suomen saama siirtymäaika mahdollistaa kuitenkin tervan käytön vuoden 2006 syksyyn asti.

EU:n ehdottama tervan käyttökielto johtuu siitä, että unioni on luokitellut sen samaan joukkoon muiden haitallisten puunsuoja-aineiden kanssa. Tervan lisäksi kielletään satoja muitakin bioperäisiä suoja- ja tehoaineita. Direktiivi hyväksytään elo-syyskuun aikana ja se tulee voimaan vuonna 2006.

Maaseudun Tulevaisuus -lehden haastatteleman Museoviraston mukaan terva on oikein käytettynä vaaratonta ja sitä tarvitaan välttämättä kirkkojen ja muiden arvokkaiden rakennusten suojaukseen.

Suomi yrittääkin saada tervan käytölle pysyvän poikkeusluvan. Syksyllä EU:n työryhmä alkaa pohtia, olisiko tervan vähäinen käyttö mahdollista kansallisesti tärkeiden kohteiden suojauksessa. - Suomi yrittää muuttaa sääntöjä niin, että tervan käyttöä voitaisiin jatkaa. Samanlaisia poikkeuksia on muissakin säädöksissä, kerrotaan Suomen ympäristökeskuksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme