Mainos
Mainos

EU kieltämässä piraatti-dekooderit

EU valmistelee direktiiviä, jolla kielletään maksullisten tv- ja radiolähetysten sekä tietopalvelujen suojauksen purku piraatti-dekoodereilla. Laittomien dekooderien valmistus, maahantuonti, myynti, hallussapito, asentaminen, huolto ja vaihto kielletään.

Ohjelma tai laite on laiton, jos sen avulla voidaan kiertää maksullisen palvelun suojaus. Näitä palveluja voivat olla yhtä hyvin maksulliset elokuva- tai urheilukanavat kuin internetin maksulliset palvelut.

Jäsenmaiden tulee säätää kaupasta riittävän tehokkaat rangaistukset. Oikeuksien omistajan on voitava vaatia oikeudessa vahingonkorvauksia kärsimästään vahingosta.

Suomessa direktiiviehdotuksen säännökset ovat pääosin jo voimassa. Telemarkkinalakiin olisi kuitenkin tehtävä tarkennuksia, joilla kielletään laittomien suojauksen purkujärjestelmien asentaminen, huolto ja korvaaminen. Hallussapito on jo kielletty, sekä kaupallisiin että yksityisiin tarkoituksiin.

Valtioneuvosto kirjelmöi ehdotuksesta eduskunnalle torstaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme