Mainos
Mainos

EU-kokoukset käyvät Tampereen kukkarolle

Tampereen EU-kokouksia varten varaama 5 miljoonan markan määräraha ei näytä riittävän. Tämän vuoden talousarvioon esitetäänkin miljoonan markan lisämäärärahaa kokouskuluihin. Syynä rahojen loppumiseen on, että kokouksia on tullut Tampereelle ennakoitua enemmän.

Kaupunki varautui talousarviossaan huippukokoukseen, kahteen ministerikokoukseen ja joukkoon asiantuntijakokouksia. Tämän jälkeen hallitus teki lopulliset päätökset isäntäpaikkakunnista, ja Tampereen osuus lisääntyi mm. yhdellä ministerikokouksella. Lisäksi Eurooppalainen Suomi ry teki päätöksen kansalaisjärjestöjen huippukokouksen järjestämisestä Tampereella joulukuussa. Kuluja on lisännyt sekin, että Tampereella pidettyihin ja pidettäviin kokouksiin on ilmoittautunut enemmän osallistujia kuin ennakoitiin.

Kaikkiaan EU-kokouksissa vierailee noin 6 000 ihmistä, joille kaupunki osoittaa vieraanvaraisuuttaan ja muistaa pienellä lahjalla. Lisäkustannuksia tuli myös huippukokouksen lehdistökeskuksen kattovuodosta. Sen korjaaminen maksoi noin 350 000 markkaa. Plussapuolelle voi laskea sen, että hotellit ovat olleet täynnä tämän syksyn aikana. Myös kustannusjako valtion ja kaupungin kesken on pitänyt. Kaupunginvaltuusto päättää keskiviikkona EU-lisämäärärahasta sekä muista muutoksista tämän vuoden talousarvioon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme