Mainos
Mainos

EU-komissaari vastustaa elintarvikeviraston sijoitusta Helsinkiin

EU:n terveys- ja kuluttajanturva-asioista vastaava komissaari David Byrne ilmoitti tänään vastustavansa unionin elintarviketurvallisuusviraston sijoittamista Helsinkiin. Byrnen mielestä Italian ja Suomen pääministerien sorvaama, perjantaina julkistettu ratkaisuehdotus virastokiistaan ei ole hyvä.
Paavo Lipposen ja Silvio Berlusconin ratkaisuehdotuksen mukaan elintarvikkeiden turvallisuudesta vastaava virasto sijoitetaan Helsinkiin, kun taas Italian Parma saisi muun muassa ruoan alkuperämerkintöihin ja eurooppalaiseen ruokakulttuurin keskittyneen toimielimen.

Byrnen mielestä Helsinki on liian kaukainen sijaintipaikka elintarvikkeiden turvallisuudesta vastaavalle virastolle. -En usko, että tämä on oikea tapa edetä tässä asiassa. En usko, että me haluamme joutua tilanteeseen, missä riskiarviot joudutaan tekemään kaupungissa, joka on tuntien lentomatkan päässä Brysselistä, Byrne totesi.

Helsingin ja Parman lisäksi elintarvikevirastosta ovat olleet kiinnostuneita Espanjan Barcelona ja Pohjois-Ranskassa sijaitseva Lille. Toistaiseksi viime vuoden lopulla toimintansa aloittanut virasto toimii Brysselissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme