Mainos
Mainos

EU-komissio huomauttaa 20 tunnin säännöstä

EU-komissio on antanut Suomelle virallisen huomautuksen alkoholin tuontirajoituksista. Komission mielestä määräys, että matkailijan on oltava Suomen ja EU:n ulkopuolella vähintään 20 tuntia saadakseen tuoda alkoholia, on tullittomuusdirektiivin vastainen. Suomella on kaksi kuukautta aikaa vastata komission huomautukseen.

Jos komissio ei tyydy vastaukseen, se voi ottaa käyttöön rikkomusmenettelyn seuraavan askeleen ja lähettää Suomelle niin sanotun perustellun lausunnon. Jos silloinkaan ei saavuteta yhteisymmärrystä, voidaan asian puimista jatkaa EY-tuomioistuimessa. Koko prosessi voi kestää vuosia.

20 tunnin sääntö otettiin käyttöön pian EU-jäsenyyden alettua, kun Viroon ja Viipuriin suuntautunut kaljaralli riistäytyi valtaviin mittoihin. Asiasta on neuvoteltu pitkään Suomen ja komission välillä, ja Suomi on vedonnut sosiaalisiin ja terveydellisiin perusteisiin.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme