Mainos
Mainos

EU-komissio moittii elintarvikeketjun valvontaa

Suomen kunnissa on liian vähän elintarvikehygieniaa ja eläinten hyvinvointia valvovia viranomaisia, toteaa Euroopan komission elintarvike- ja eläinlääkintätoimisto. Se teki arvioinnin siitä, miten elintarvikeketjun valvonta toimi Suomessa viime vuonna.

Viranomaiset eivät EU-toimiston mukaan myöskään velvoita alan toimijoita korjaamaan havaittuja puutteita riittävän tehokkaasti, eikä asetettujen määräaikojen noudattamista valvota tarpeeksi hyvin. Lisäksi uusintatarkastuksia pitäisi tehdä nykyistä nopeammin ja säännönmukaisemmin.

Komission elintarvike- ja eläinlääkintätoimisto kuitenkin arvioi elintarvikeketjun puitteet kaiken kaikkiaan Suomessa hyviksi. Viranomaisten väliset vastuut ja toimivalta ovat sen mielestä selkeät, ja eri viranomaisten välinen yhteistyö sujuu yleisesti ottaen hyvin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot