Mainos
Mainos

EU-komissio ottamassa kantaa Suomen jätevesiasiaan

Viime aikoina paljon keskustelua herättänyt jätevesiasetus on päätymässä myös EU-komission harkittavaksi.

Europarlamentaarikko Ville Itälä (kok) on lähettänyt komissiolle asiasta kyselyn, koska toivoo sen tiukentavan määräyksiä. Itälän mukaan on EU:n kilpailulain vastaista, että osalta jätevesien puhdistamiseen käytettävistä laitteista vaaditaan CE-standardi, mutta osalta ei.

- Siinä on sellainen valuvika, että asennettaviin laitteisiin vaaditaan CE-merkintä, mutta saostuskaivoihin ja maahan tuleviin kaivolaitteisiin ei vaadita. Näen, että tämä on EU-kilpailulainsäädännön vastainen. Jos komissaari on samaa mieltä kun minä, niin luulen, että hän sitten kaataa tämän asetuksen, Itälä sanoo.

Ympäristöministeri on kuitenkin hieman eri linjoilla:

- Minusta näyttää, että Itälä on kritiikkinsä kanssa metsässä. Suomessa ei kansallisesti vaadita pakollisena CE-merkintää (jätevesilaitteisiin). Sen sijaan se on tulossa pakolliseksi Euroopan laajuisesti luultavasti vuonna 2013, sanoo ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk).

Lehtomäki ei usko, että EU:n vaatima säädös toisi ongelmia Suomeen.

- Se koskee lähinnä pienpuhdistamoja. Mutta niin kuin tässä on tuhanteen kertaan todettu, niin pienpuhdistamo on vain yksi mahdollisista toteuttamiskeinoista, joilla nämä jätevesiasetuksen säädökset toteutetaan, Lehtomäki jatkaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot