Mainos
Mainos

EU-komissio: Suomen harkittava eläkeiän nostoa

EU kehottaa Suomea harkitsemaan vanhuuseläkeiän nostoa niin, että eläkkeellejäämisikä nousisi eliniänodotteen mukaisesti.

EU-komissio toteaa tuoreessa eläkejärjestelmiä koskevassa raportissaan, että Suomessa eliniänodotteen nousu vaikuttaa jo eläke-etuuksiin.

Se antaa kuitenkin Suomelle suosituksen harkita, pitäisikö eliniän odote linkittää suoraan myös vanhuuseläkeikään.

Komissiolla ei ole suoraa valtaa jäsenmaiden eläkelakeihin, joten se ei myöskään anna suoria suosituksia eläkeiästä.

– Emme sano jäsenmaille tarkalleen, mikä on oikea lakisääteinen eläkeikäraja. Painotamme, että kaikki tarvittavat tekijät on huomioitava ja asianmukaiset päätökset tehtävä perusteellisen keskustelun jälkeen, sanoo työllisyydestä ja sosiaaliasioista vastaava komissaari Laszlo Andor.

Raportissa todetaan, että eläkejärjestelmien kestävyys on tulevina vuosina iso haaste koko Euroopassa. Toteutuvaa eläkeikää pitäisi yleisesti saada nostettua. Suomen tilanne ei ole kaikkein kriittisimmästä päästä, sillä esimerkiksi yli 55-vuotiaiden työelämässä olevien osuus on meillä hieman suurempi kuin EU-maissa keskimäärin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot