Mainos
Mainos

EU-komissio: Suomen muutettava autoverotusta

Komissio antoi tänään Suomelle ja Puolalle perustellut lausunnot autoverotuksen muuttamisesta. Mikäli jäsenmaalta saatu vastaus ei tyydytä, voi komissio haastaa jäsenmaan EY:n tuomioistuimeen.

EU:n komissio vaatii Suomea ja Puolaa muuttamaan autoverotusta. Komissio katsoo, että molemmat maat pitävät käytetyille autoille liian korkeaa verotasoa. Suomi sai lisäksi rapsut siitä, että ulkomaisia leasing-autoja saa käyttää Suomessa vain seitsemän päivän ajan, ilman että ne rekisteröidään ja verotetaan Suomessa.

Komissio antoi tänään molemmille maille perustellut lausunnot. Mikäli jäsenmaalta saatu vastaus ei tyydytä, voi komissio haastaa sen EY:n tuomioistuimeen.

Komissio katsoo, että Suomen käyttämä laskennallinen arvonalenema ei ole taloudellisesti realistinen. Rekisteröintivero lasketaan niin, että uuden auton hinnasta vähennetään 0,8 prosenttia kuukaudessa. Se johtaa siihen, että ulkomailta tuodusta käytetystä autosta maksetaan enemmän veroa, kuin mitä vastaavan suomalaisen auton hinnassa on jäljellä.

Leasing-autojen kohdalla komissio katsoo, että Suomen käytäntö estää palvelujen vapaan liikkumisen. Ulkomaisia palveluntarjoajia estetään käytännössä tarjoamasta palveluja suomalaisille asiakkaille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme