Mainos
Mainos

EU-kriitikot varoittavat liittovaltio-EU:sta

EU-kriittinen Vaihtoehto EU:lle -järjestö arvioi EU:n huippukokouksen osoittaneen, että unionia kehitetään vauhdilla liittovaltion suuntaan. Järjestön puheenjohtaja Ulla Klötzer epäilee poliittisen johtomme vievän Suomea Saksan ja Ranskan suunnittelemaan kovaan ytimeen "vaikuttamisen verukkeella".

Klötzerin mukaan suomalaiset johtajat uskovat Suomelle olevan eduksi, kun "yli 80 prosenttia Suomen lainsäädännöstä tapahtuu elimissä, joissa suomalaisen vaikutusvallan osuus on 3 prosenttia".

Vaihtoehto EU:lle epäilee Suomen kulkeutuvan myös Nato-yhteistyöhön EU:n kautta ilman kansalaisten tukea, samalla tavoin kuin Suomi vietiin Emuun ilman kansalaiskeskustelua. Klötzer huomauttaa, että Tanska on jättäytynyt kansanäänestyksen kautta tämän kehityksen ulkopuolelle ja että Ruotsissa ja Britanniassa poliittiset johtajat ovat niin ikään kansaa kuunnellen päättäneet edetä hitaammin EU-yhteistyön syventämisessä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot