Mainos
Mainos

EU lupaili Suomen aluetukiin pysyvää ratkaisua

EU:n komissio lupaa hakea ratkaisua, jotta Suomen harvaan asutut alueet voivat saada tukea myös unionin laajentumisen jälkeen. Komission aluepolitiikan vt. pääjohtajan Graham Meadowsin mukaan Suomen tuki on vähentymässä nykytasosta, mutta ratkaisu voisi olla pysyvä.

Meadows otti asiaan kantaa harvaan asuttujen alueiden seminaarissa. Seminaarin järjestivät Itä- ja Pohjois-Suomen sekä Keski- ja Pohjois-Ruotsin Brysselin aluetoimistot.

Suomelle etsitään Meadowsin mukaan aktiivisesti erityisratkaisua. Samankaltaisen lupauksen sai alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen, kun hän tapasi komissaari Michel Barnierin toukokuun lopulla.

Suomen jäsenneuvotteluissa sovittiin 1994 harvaan asuttujen alueiden tuesta. Tuki on kuitenkin uhattuna, kun EU laajenee ensi vuonna 25 maan yhteisöksi, sillä uudet jäsenmaat ovat valtaosin nykyisiä köyhempiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme