Mainos
Mainos

EU määräsi tuontitullin Norjan kirjolohelle

Euroopan unioni on asettanut rangaistustullin Norjasta ja Fär-saarilta tuotavalle isolle kirjolohelle. Ylimääräinen tulli johtuu kirjolohen polkumyynnistä.

Euroopan unioni on asettanut rangaistustullin Norjasta ja Fär-saarilta tuotavalle isolle kirjolohelle. Ylimääräinen tulli johtuu kirjolohen polkumyynnistä, ilmoitti Suomen kalankasvattajaliitto tänään.

EU:n komissio määräsi norjalaisen kirjolohen hintaan reilun 21 prosentin ja Fär-saarten osalta 16-49 prosentin tullin. Määräys astuu voimaan huomenna ja on voimassa toistaiseksi ensi maaliskuuhun saakka.

Suomeen oli tuotu Norjasta yli 5 miljoonaa kiloa kirjolohta elokuun loppuun mennessä. Kilohinta on ollut noin 2,50 euroa, kun kotimaan tuottajahinta on yli 3 euroa.

Kalankasvattajaliiton mukaan Norjasta on tuotu Suomeen erilaista lohikalaa koko kotimaan tuotannon ylittävä määrä. Kalankasvattajaliitto ja Ahvenanmaan kalankasvatusyhdistys tekivät norjalaislohen tuonnista valituksen viime vuoden lopulla. Komissio löysi tutkimusten jälkeen näyttöä polkumyynnistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme