Mainos
Mainos

EU-maat sopivat vankien siirroista

Vankien siirron helpottaminen oli alun perin Suomen, Ruotsin ja Itävallan idea. Suomessa on päätöksen tarkoittamia vankeja tällä hetkellä joitakin kymmeniä.

Euroopan unionin oikeusministerit ovat päässeet sopuun vankien siirroista EU-maiden välillä.

Ratkaisun myötä EU-maiden vangit kärsivät rangaistuksensa jatkossa aiempaa useammin kotimaassaan, vaikka tuomio annettaisiinkin toisessa jäsenmaassa.

Suomessa on päätöksen tarkoittamia vankeja tällä hetkellä joitakin kymmeniä. He ovat lähinnä Virosta.

EU-maiden kansalaisia on Suomen vankiloissa kokonaisuudessaan selvästi enemmän. Päätös ei kuitenkaan koske kaikkein lyhimpiä rangaistuksia.

Nykyisin vangin siirtäminen maasta toiseen edellyttää aina sekä luovuttavan että vastaanottavan valtion suostumusta. Tämä on tehnyt vankien vaihdon erittäin vaikeaksi.

Päätös tulee voimaan parin vuoden kuluttua. Puola sai vaatimuksestaan muita pidemmän siirtymäajan.

Vankien siirron helpottaminen oli alun perin Suomen, Ruotsin ja Itävallan idea. Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd.) olikin tänään tyytyväinen päätökseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot