Mainos
Mainos

EU-maiden poliiseilla yhteinen rattijuopporatsia

Poliisi on aloittanut tehostetun rattijuopumusten valvontaiskun. Suomen poliisin toimet ovat osa EU maiden yhteistä rattijuopumusvalvontaa.

Tehostetut puhallutukset alkoivat tänä aamuna ja jatkuvat huomisaamuun kello kuuteen. Tehostetulla valvonnalla pyritään lisäämään rattijuoppojen kiinnijäämisriskiä ja näin ennalta estämään alkoholin vaikutuksen alaisena ajamista.

Vuosina 1968 1999 liikennevahinkojen tutkijalautakunnat ovat Suomessa tutkineet yhteensä 8 646 moottoriajoneuvossa mukana olleen henkilön kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Näistä 2 354 kpl eli 27 prosenttia on ollut ns. alkoholionnettomuuksia.

EU-maissa kuolee vuosittain noin 45 000 ja loukkaantuu noin 1,6 miljoonaa ihmistä. Jos rattijuoppojen osuus EU:n alueella tapahtuneissa henkilön kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa on samaa suurusluokkaa kuin Suomessa, puhutaan lukumääräisesti suuresta liikenneturvallisuuteen vaikuttavasta ongelmaryhmästä, Suomen poliisista kerrotaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot