Mainos
Mainos

EU-maiden ruokatottumuksissa yhä huimia eroja

EU-maiden elintarvikeasiantuntijat pohtivat parhaillaan Helsingissä, mitä me syömme ja miten turvallista ruokamme on. Kuluttajien peloille ja toiveille annetaan myös paljon aikaa. Vaikka elintarvikkeet ja ihmiset liikkuvat EU:ssa entistä enemmän ja ruokailutavat sen myötä ovat hieman samankaltaistuneet, vanhat erot näkyvät silti edelleen eri maiden ruokakulttuureissa.

ruoka-annos-makkaroilla

Vertailut osoittavat, että EU-maista Itävallassa syödään eniten lihaa ja Suomessa vähiten. Kreikkalaiset taas nauttivat selvästi eniten vihanneksia. Suomessa niitä syödään tuntuvasti vähemmän. Taaksemme jää EU-maista vain Ruotsi. Suomessa syödään ahkerasti kala- ja maitotuotteita ja kahvinjuojina olemme edelleen ylivoimaisia.

Ruuan vaarallisuudesta on kautta vuosisatojen liikkunut erilaisia huhuja ja uskomuksia. Mutta todellista syytäkin on olla huolissaan. Hullunlehmäntauti ja doksidiskandaali ovat siitä tuoreita näyttöjä. Kuluttajien huoli on mennyt perille myös EU:ssa.

kala-ateria

Odotetavissa on myös muita organisaatiomuutoksia. Keskusteluja käydään esimerkiksi elintarvikkeiden turvallisuutteen paneutuvan viraston perustamista. Suomi hamuaa sitä maahamme.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme