Mainos
Mainos

EU moitti neljää uimarantaa

Suomessa oli viime vuonna 373 uimarantaa, joiden puhtautta seurattiin EU-lain mukaisesti.

Neljä suomalaista uimarantaa ei viime kesänä täyttänyt EU:n vaatimuksia uimavesien puhtaudesta. Tämä käy ilmi komission vuosiraportista. Raportissa punaisen, eli heikoimman merkinnän saivat Kokonniemen uimala Porvoossa, uimahallin ranta Hämeenlinnassa, Otanlahti Raumalla ja urheilukeskuksen uimapaikka Tuusulassa.

Merkintä kertoo lähinnä, että veden laatu on viime kesänä ollut ainakin yhdessä mittauksessa muita rantoja heikompi. Se ei vielä tarkoita, että rannat olisivat terveydelle vaarallisia. Saman punaisen merkinnän edellisvuonna saaneet viisi rantaa täyttivät viime vuonna EU:n vaatimukset.

Suomessa oli viime vuonna 373 uimarantaa, joiden puhtautta seurattiin EU-lain mukaisesti. EU:n vaatimia vedenlaadun testejä ei tarvitse tehdä pienillä rannoilla. Komissio kritisoi kuitenkin raportissaan jälleen Suomea siitä, että se on viime vuosina omatoimisesti poistanut rantoja tarkkailtavien uimapaikkojen listalta. Viime vuonna listalta poistettiin muun muassa Tuomiojärven leirintäalue Jyväskylässä. Komissio tutkii parhaillaan, ovatko Suomen selitykset rantojen poistolle perusteltuja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot