Mainos
Mainos

EU moittii kuluttajansuojalakeja

Suomi on saanut EU:n komissiolta perustellun lausunnon kuluttajalainsäädännöstä. Komissio ei ole tyytyväinen Suomen tapaan panna toimeen direktiiviä kuluttajasopimusten kohtuuttomista ehdoista. Komissio on tyytymätön, koska Suomen kuluttajansuojalaki ei sisällä luetteloa niistä ehdoista, joita voidaan pitää kohtuuttomina.

Kauppa

Lista on mukana vain hallituksen esityksen perusteluissa. Suomen mielestä nykyinen malli on lainsäädännön selkeyden ja johdonmukaisuuden kannalta paras ratkaisu. Komissio on jo ehtinyt nostaa Ruotsia vastaan kanteen EY-tuomioistuimessa juuri samasta syystä. Suomi on ottanut asiaan kantaa Ruotsin puolelle. Asiallisesti Suomenkin tapaus ratkeaa siinä vaiheessa kun Ruotsinkin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot