Mainos
Mainos

EU-myönteisyys laskenut

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten EU-myönteisyys on laskenut. Sen sijaan asevelvollisuutta kannattaa yhdeksän kymmenestä suomalaisesta.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan vuotuisen mielipidekyselyn mukaan suomalaisten EU-myönteisyys on taittumassa. Kyselyssä vajaa puolet vastaajista on sitä mieltä, että jäsenyys Euroopan unionissa on vaikuttanut myönteisesti Suomen kehitykseen. Vuosi sitten EU:hun suhtautui myönteisesti yli 60 prosenttia vastaajista.

Suomalaisten EU-myönteisyys ei aiemmin ole ollut näin alhaisissa lukemissa. EU-jäsenyyden kokee kielteiseksi joka viides vastaaja.

Asevelvollisuutta kannatetaan

Kyselyn mukaan suomalaiset kannattavat yleistä asevelvollisuutta.

Maanpuolustustiedotuksen tutkimuksen mukaan asevelvollisuutta kannattaa yhdeksän kymmenestä suomalaisesta. Asevelvollisuuden haluaa säilyttää nykyisellään kolme neljästä kyselyyn vastanneesta.

Kolmetoista prosenttia suomalaisista kannattaisi kuitenkin järjestelmää, joka perustuu yleiseen asevelvollisuuteen, mutta jossa vain osa ikäluokasta saa sotilaskoulutuksen.

Valikoivaa varusmiespalvelusta kannattavat eniten vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot