Mainos
Mainos

EU:n ajokorttidirektiivi muuttaa ajokortit määräaikaisiksi

Tulevaisuudessa ajokortit passikuvineen on uusittava viiden tai kymmenen vuoden välein. Samassa uudistuksessa kuorma-autokortin alaikärajaa ollaan nostamassa 18:sta 21 vuoteen, kertoo Aamulehti.

Nykyisellä ajokortilla saa ajaa myöntämishetkestä 70 ikävuoteen saakka. EU:n uuden ajoneuvodirektiivin astuessa voimaan henkilöauto- ja moottoripyöräkortit olisivat voimassa kymmenen vuotta ja linja-auto- ja kuorma-autokortit viisi vuotta kerrallaan.

Kortin uusimisen yhteydessä tarkistettaisiin myös kuljettajan terveydentila. Nykyisin säännöllisiä tarkastuksia tehdään vain ammattiautoilijoille, mutta syksystä alkaen lääkäreillä on ollut velvollisuus ilmoittaa poliisille potilaista, joiden ajokyky ei riitä ajoneuvon kuljettamiseen.

Uuden direktiivin tullessa voimaan uudessa ajokortissa on oltava myös ajanmukainen passikuva. Nykyisin ihmisillä saattaa olla lompakoissaan ajokortteja, joiden kuva on kymmeniä vuosia vanha.

Direktiivin käsittely on vielä kesken, mutta Aamulehden tietojen mukaan säännösten on arvioitu tulevan voimaan Suomessa siirtymäkauden jälkeen vuonna 2011.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 30.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme