Mainos
Mainos

EU:n komissio sinetöi kantansa satamakanteluista

Päätös koskee komissiolle tehtyjä kanteluita, jotka liittyvät Vuosaaren sataman läheisyydessä sijaitsevan Natura-alueen rajaukseen ja luonnonarvojen heikentämiseen.

EU:n komissio on päättänyt lopullisesti lopettaa Vuosaaren satamaa koskevien kantelujen tutkimisen.

Komission päätös koskee vuonna 2002 tehtyjä kanteluita, jotka liittyvät sataman läheisyydessä sijaitsevan Natura-alueen rajaukseen ja luonnonarvojen heikentämiseen.

Komission ympäristöpääosaston pääjohtaja Catherine Day antoi heinäkuussa ennakkoilmoituksen siitä, ettei komissio aio jatkaa vireillä olevien satamakanteluiden ja niihin liittyvän vetoomuksen tutkintaa.

Vuosaaren satamahankeen ja Mustavuori-Östersundomin Natura-alueen käsittely on kuitenkin edelleen kesken Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnassa.

Suomen ympäristöministeriön arvion mukaan vetoomusvaliokunnan kannanotot eivät enää muuta komission päätöstä. Vetoomusvaliokunnalla ei ole toimivaltaa viedä jäsenvaltiota EY-tuomioistuimeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot