Mainos
Mainos

EU:n maataloustukineuvottelut haasteen edessä

Brysselissä meneillään olevat neuvottelut Etelä-Suomen kansallisista maataloustuista ovat vaikeassa vaiheessa. EU on nostanut esille myös kasvinviljelyn tuen.

Brysselissä on parhaillaan meneillään neuvottelut Etelä-Suomen kansallisista maataloustuista.

Neuvotteluasetelmia mutkistuttaa se, että EU on nostanut esille myös kasvinviljelyn tuen, kun tähän asti neuvotteluja on käyty vain kotieläin ja puutarhatuotannon tuista.

Maatalousministeri Juha Korkeaojan mukan edessä on hyvin vaikea neuvottelu. Korkeaoja on kuitenkin toiveikas, että asia-argumentit riittävät vakuuttamaan EU:n maatalouskomissaarin Franz Fishlerin siitä, että Suomelle kohtuullinen ratkaisu saadaan aikaan.

Korkeaoja toivoo, että neuvotteluissa päästäisiin ratkaisuun, koska uuden maataloussopimuksen pitäisi olla valmis vuoden vaihteessa. Toisaalta hän muistuttaa, että Suomen neuvotteluasetelma ei parane neuvottelujen pitkittyessä.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 29.09.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot