Mainos

EU:n rahapäätös sähköisti kolmiottelun

Valtiopäivien avajaiskeskustelussa oppositiojohtajat, perussuomalaisten Timo Soini ja keskustan Juha Sipilä, saivat tentata pääministeri Jyrki Kataista (kok.) kahdestaan liki tunnin verran.

Katainen kiitteli alkuun Soinin ja Sipilän puheenvuoroja, mutta telakka-aiheen hän siirsi keskiviikon välikysymyskeskusteluun.

Kun keskustelu siirtyi EU-asioihin, Kataisenkin pulssi alkoi selvästi nousta.

Soini ja Sipilä haastoivat

1. - Voisiko Korpilammella tai jossakin muussa paikassa pitää viikonlopun seminaarin asiantuntijoiden, opposition ja hallituksen edustajien kesken. Istutaan siellä niin kauan, että ollaan saatu uusi suunta tälle kunta- ja sote-uudistukselle? (Sipilä)

2. - Uudistus tarvitaan, mutta ei se toteudu kuntakokoa suurentamalla. Tarvitaan suurempi väestöpohja, ja se onnistuu vain kuntien välisellä yhteistyöllä. (Sipilä)

3. - Perussuomalaiset on Suomen suurin työväenpuolue siinä mielessä, että suurin osa työssä käyvästä keski-ikäisestä miestyöväestöstä äänestää perussuomalaisia. Työmies on palkkansa ansainnut ja sen takia valtiovallalla pitää olla rooli. Oletteko te nyt valmis huoltovarmuus- ja muun muassa ruutiasioissa käyttämään valtion mukaantuloa ainakin siirtymäkauden yli? (Soini)

4. - Tulee aivan mahtava uudistus, kun perussuomalaiset ja pääministeri uudistavat suomalaisen omaishoidon. Siinä saattaa joku teidän hallituksenne arvovallan ripekin pelastua paitsi, että tulee ihmiset hoidettua. Pistäkää näitten sote-himmeleiden sijaan omaishoito kuntoon. (Soini)

5. - Miksi te ette kannata Soinin-Cameronin linjaa, että neuvotellaan uudet paremmat ehdot. Tehdään parempi diili, vähemmän EU:ta ja lopulta siitä kansanäänestys? Mikä siinä kansanäänestyksessä pelottaa teitä kyllä-miehiä? (Soini)

6. - Mikä on EU:n nettomaksuosuutemme euroina? (Sipilä)

Katainen antoi takaisin

1. - Arvostan suuresti elettänne, mutta minusta tuntuu, että ajatukset tästä perusasiasta ovat aika kaukana. Viikonloppu saattaa mennä hukkaan, koska emme kuitenkaan pääse yhteisymmärrykseen.

2. - Te haluatte maakunnan siihen väliin. Me taas haluamme tehdä mahdollisimman paljon harteikkaita, elinvoimaisia peruskuntia. Siinä tapauksessa, että kunta ei yksin pysty tuottamaan palveluja, sitten tehdään yhteistyötä.

3. - Vierastan vähän sitä, että työ politisoidaan siten, että se yritetään ottaa jonkun omaksi. Valtiovalta on perinteisesti mukana tukemassa uutta kasvua, mutta ei kattamassa tappioita. Tässä peruslinjassa meidän pitää myös pysyä. Emme lähde auttamaan tappiollista liiketoimintaa, mutta voimme olla mukana luomassa jotain uutta.

4. - Jos lisärahaa olisi, se kyllä kannattaisi ehdottomasti käyttää omaishoidon tukipalveluihin. Tukipalvelut kuten esimerkiksi henkilökohtainen avustaja on arkielämän kannalta paljon tärkeämpää kuin tukiraha.

- En uskalla luvata yhdellekään hallinnonalalle senttiäkään lisää, kun kaikki tietävät, että pikemminkin pitää leikata.

5. - Että kerran sukupolvessa äänestettäisiin kaikista kansainvälisistä sopimuksista, ihan vain niin kuin huvikseen. Että 5 tai 10 vuoden välein äänestettäisiin siitä, mikä valuutta Suomelle tulee. Onpa todella linjakasta politiikkaa!

6. - Meidän nettomaksuosuutemme kasvoi, koska meidän taloutemme kunto on vahvempi ja koska EU on laajentunut.

(MTV3 - STT)

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 12.2.2013)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot