Mainos
Mainos

EU:n rahastot tukevat opetusta

EU:n rakennerahastojen tavoiteohjelmat ovat tuoreen arvion mukaan toimineet hyvin opetusministeriön hallinnonalalla. Rahastot tukivat vuosina 1995-97 Suomessa 446:ta opetusministeriön alan hanketta yhteensä 209 miljoonalla markalla.

Ministeriön itse maksama osuus hankkeiden rahoituksesta oli 203 miljoonaa markkaa. Hankkeissa on rakennettu niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin yhteistyöverkostoja, tuettu uusien opetusmuotojen ja -menetelmien kehittämistä ja hankittu tietoverkkoja sekä muuta viestintäteknologiaa.

Koulutushankkeet ovat kohdistuneet etenkin työelämässä toimiviin ihmisiin, ja niissä on korostettu elinkeinoelämän tarpeiden huomioon ottamista. Kulttuurin alalla on panostettu muun muassa kulttuuriperinnön säilyttämiseen. Rakennerahastojen vaikutusta opetusministeriön hallinnonalalla pohtinut työryhmä luovutti torstaina Helsingissä raporttinsa opetusministeri Olli-Pekka Heinoselle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme