Mainos

EU:n ulkopuolelta tulevien työntekijöiden siirtoon helpotuksia

EU-komissio ehdottaa, että EU:n ulkopuolella olevien yritysten työntekijöiden tilapäistä siirtoa EU:ssa oleviin tytäryhtiöihin helpotetaan.

Eurooppalaiset monikansalliset yritykset tarvitsevat erityisosaajia, joita ei löydy EU:n alueelta. Tällaisia työntekijöitä ovat muun muassa ovat johtajat, asiantuntijat ja korkeakoulututkinnon suorittaneet harjoittelijat. Heillä on yleensä yritysten tarvitsemaa erityisosaamista ja jotka eivät ole korvattavissa muilla henkilöillä.

Ammattitaitoisten työntekijöiden siirtäminen EU:hun saattaa lisätä investointivirtoja, tehostaa liikkeenjohtoa sekä lisätä EU:n yritysten vientiä.

Työlupien saanti edelleen hankalaa

Väliaikaiselle maahanmuutolle on kuitenkin edelleen esteitä. EU:n ulkopuoliset yritykset joutuvat noudattamaan lukuisia sääntöjä ja menettelyjä, jos ne haluavat lähettää avainhenkilöstöä EU-maissa sijaitseviin tytäryhtiöihinsä.

Lisäksi työlupien saanti on joissakin EU-maissa hidasta ja monimutkaista, ja yrityksen sisäisen siirron saaneet työntekijät kohtaavat ongelmia myös liikkuessaan EU-maasta toiseen.

Komissio ehdottaakin yhteisiä sääntöjä, joilla luodaan uusi nopeutettu maahanpääsymenettely. Jäsenmailla säilyy toimivalta päättää siirtotyöntekijöiden määrästä.

Komission ehdotus kuuluu strategiaan, jonka mukaan EU:ssa tarvitaan hyvin suunniteltua laillista maahanmuuttoa koskevaa politiikkaa, joka auttaa poistamaan työmarkkinoiden työvoimapulaa ja lisäämään EU:n kilpailukykyä. Laillinen maahanmuutto voi komission mukaan olla myös ratkaisu useimmissa EU-maissa oleviin väestönkasvua koskeviin ongelmiin.

(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot