Mainos
Mainos

EU:n ympäristöministerit kokoontuivat Turkuun

Suomi esittelee Itämeren tilannetta ja saavutuksiaan Etelä-Suomen metsien suojelussa. Epävirallisessa kokouksessa ei tehdä päätöksiä.

EU:n epävirallinen ympäristöministerikokous alkoi tänään Turussa, jonne saapui 24 ympäristöministeriä EU-maista. Kaikkiaan osallistujia on 150, heidän joukossaan myös EU:n uusien hakijamaiden sekä Efta- ja Eta-maiden edustajia.

Kokouksen teemoja ovat muun muassa kestävä kehitys ja ekotehokkuus, globaali ajattelu ja jätekysymykset. Suomi haluaisi vauhdittaa päätöksentekoa ja tarjota taloudellisia porkkanoita teollisuudelle ympäristöasioiden hoidosta.

Esimerkkinä omasta toiminnastaan Suomi aikoo esitellä EU-edustajille Etelä-Suomen metsien suojelua. Kokouksen sivuteemaksi on nostettu Itämeren suojelu.

Epävirallisessa kokouksessa ei kuitenkaan tehdä päätöksiä, vaan keskustellaan ja vaihdetaan näkemyksiä.

- Kokous on pohjustava ja sen anti täytyy liittää olemassaoleviin prosesseihin kuten Lissabonin strategiaan. Päästökaupasta tuskin puhutaan, sillä tällä hetkellä odotetaan EU-komission raporttia, kokouksen puheenjohtaja, ympäristöministeri Jan-Erik Enestam sanoo.

- Muutokset ympäristöpolitiikassa tapahtuvat kuitenkin hitaasti. Tämä ei ole mikään pikamatka vaan vähintään 10 000 metrin juoksu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme