Mainos
Mainos

EU:n ympäristötuet tyydyttävät

MTV3:n kyselyn mukaan ympäristökeskukset ovat tyytyväisiä tukiin. Moitteita se sijaan tulee byrokratian lisääntymisestä.

MTV3:n uutiset kysyi maamme ympäristökeskuksilta Suomen EU-jäsenyyden vaikutuksista alueen ympäristön tilaan. EU-rahoituksella on voitu toteuttaa lukuisia maa-alueiden kunnostustus- ja vesihuoltohankkeita. EU:n yhteiset vaatimukset ovat selkeyttäneet työtä ja kulttuuriympäristö on parantunut.

Etelä-Savon ympäristökeskuksen tärkeimmät projektit ovat samanlaisia kuin vajaa neljä vuotta sitten, kun MTV3 teki edellisen ympäristökyselynsä.

EU:n byrokratia ei edelleenkään miellytä ympäristökeskuksia. Komission ympäristöasioista vastaavan pääosaston johtaja Timo Mäkelä ymmärtää arvostelun ja vakuuttaa, että uuden rahoituskauden alkaessa vuonna 2007 järjestelyjä pyritään yksinkertaistamaan.

EU jakaa vuosittain jäsenilleen ympäristötukea 100-150 miljoonaa euroa. Ympäristöhankkeita rahoitetaan myös alue- ja maataloustukien kautta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.02.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot