Mainos
Mainos

EU oikeustoimiin Suomea vastaan

Euroopan unionin ympäristölainsäädäntö edellyttää, että uhanalaista sutta on suojeltava tiukasti. Komission mukaan Suomi kuitenkin sallii susien järjestelmällisen metsästyksen.

EU-komissio on käynnistänyt oikeustoimet Suomea vastaan EY-tuomioistuimessa susien metsästyksen vuoksi. Suomen hallitus sai kanteen eilen.

Euroopan unionin ympäristölainsäädäntö edellyttää, että uhanalaista sutta on suojeltava tiukasti, eikä sen tahallinen tappaminen ole sallittua muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Komission mukaan Suomi kuitenkin sallii susien järjestelmällisen metsästyksen. Metsästyslupia myönnetään kiintiöiden perusteella, eikä susien kaatoa rajoiteta niihin yksilöihin, jotka aiheuttavat vakavaa vahinkoa.

Suomen hallituksella on kuukausi aikaa vastata kanteeseen. Tapauksen varsinainen käsittely tuomioistuimessa voi viedä jopa vuosia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme