Mainos
Mainos

EU päätti huippukorkeakoulusta

Eurooppalaisen korkeakoulutuksen nostamiseksi perustettiin erityinen teknologiainstituutti.

Euroopan unioni perustaa oman huippukorkeakoulun.

Asiasta ilmoittivat EU:n kilpailukykyministerit tänään.Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutista EIT:stä on kaavailtu eurooppalaista vastinetta amerikkalaisille huippuyliopistoille.

- Päätös innovaatio- ja teknologiainstituutista on tärkeä. Sen avulla vahvistetaan EU:n kykyä muuntaa osaamisen tuloksia kaupallisiksi tuotteiksi, palveluiksi ja innovaatioiksi, arvioi Suomea kilpailukykyneuvostossa edustanut kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Euroopan teknologiainstituutin perustamisella yritetään vahvistaa eurooppalaista korkeakoulutusta sekä tutkimus- ja innovaatiotoimintaa.

EU:n vuosien 2008-2013 budjetista on tarkoitus varata instituutille 309 miljoonaa euroa. Muu rahoitus tulisi jäsenvaltioilta, yksityisistä lähteistä, oman toiminnan tuloista ja lahjoituksista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot