Mainos
Mainos

EU pakotti määrittelemään seksuaalisen häirinnän

EU:n komissio on pakottanut Suomen lisäämään tasa-arvolakiin seksuaalisen ja sukupuoleen perustuvan häirinnän määritelmät.

Huomenna eduskunnalle annettavassa lainmuutoksessa häirinnäksi luetaan ei-toivottu käytös, jolla loukataan henkilön henkistä tai fyysistä koskemattomuutta ja luodaan uhkaava, vihamielinen, halventava, nöyryyttävä tai ahdistava ilmapiiri.

Suomen hallitus yritti luikerrella EU:n komission vaatimuksesta selittämällä, että vaikka tasa-arvolaki ei sisällä häirinnän määritelmiä, niiden sisältö ymmärretään Suomessa EU:n tasa-arvodirektiivin määritelmiä vastaavasti.

Komissio kuitenkin huomautti, että lakien on oltava riittävän tarkkoja ja selkeitä, eikä direktiivin noudattaminen saa perustua pelkästään viranomaisten ja oikeusistuinten tulkintaan. Ihmisten on voitava täysin ymmärtää oikeutensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot