Mainos
Mainos

EU-parlamentin suosio laskee yhä Suomessa

Viime vuonna Euroopan parlamenttiin luotti vielä 63 prosenttia suomalaisista, nyt luku on enää 52 prosenttia.

EU-parlamentin suosio laskee edelleen Suomessa. Suomalaisista 52 prosenttia sanoo nyt luottavansa parlamenttiin, kun vielä keväällä luku oli 56 prosenttia.

Viime vuodesta pudotusta on vielä reilummin. Tuolloin 63 prosenttia ihmisistä ilmoitti luottavansa parlamenttiin.

Parlamentin suosio on muualla unionissa pysynyt suurin piirtein ennallaan, ja tuki sille on nyt 51 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi EU:n uusimmasta eurobarometristä, joka on julkaistu tänään.

Lisäksi suomalaisten käsitys EU-jäsenyydestä eduista on muuttunut negatiivisemmaksi viime kevään jälkeen. Nyt 45 prosenttia kansalaisista katsoo, että Suomi on hyötynyt EU-jäsenyydestä. Keväällä luku oli vielä viisi prosenttiyksikköä korkeampi.

EU-kansalaisista keskimäärin reilu puolet arvioi, että heidän maansa on hyötynyt jäsenyydestä. Suomea alhaisemmat lukemat mitattiin Britanniassa, Ruotsissa, Itävallassa, Kyproksella ja Unkarissa.

Suomalaiset karsastavat yhä muiden eurooppalaisten tavoin myös Turkin jäsenyyttä. Ajatusta vastustaa 64 prosenttia kansalaisista. Samaan aikaan Norjan ja Sveitsin jäsenyyden hyväksyisi peräti 94 prosenttia suomalaisista.

Kyselyä varten haastateltiin yhteensä 29430 eurooppalaista loka-marraskuussa, suomalaisia heistä oli 1028.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme