Mainos
Mainos

EU-perustuslaki viivästyy loppusyksyyn

Keskustelu Euroopan perustuslaista ja kansanäänestyksestä on kasvattanut kansalaisten kiinnostusta itse lakitekstiin. Sitä kysellään päivittäin ulkoministeriön Eurooppa -tiedotuksesta, mutta virallista versiota ei ole vielä jaossa.

Poliitikot päättävät lähiaikoina järjestetäänkö Euroopan perustuslaillisesta sopimuksesta kansanäänestys vai ei. Vaan minkälaista tietoa suoraan kansalaisille on tarjolla puhutusta perustuslaista? Sen sisällönhän Euroopan valtiojohtajat hyväksyivät juhannuksen alla.

EU -neuvoja Heidi Olkkonen ulkoministeriön:n Eurooppa -tiedotuksesta kertoo, että valtioneuvoston kanslia on tehnyt perustuslaista tiivistelmän, joka on jaossa.

Olkkosen mukaan koko teksti tulee myös jakoon niin pian kuin mahdollista. Olkkonen kertoo, että ihmisillä on ollut paljon kiinnostusta perustuslakiasiaa kohtaan.

-Sitä on kysytty nyt ihan päivittäin. Ja he haluavat nimenomaan tämän koko tekstin, Olkkonen toteaa.

Olkkosen mukaan lopullinen, virallinen versio tekstistä saadaan valmiiksi lokakuun lopussa jonka jälkeen se tulee jakoon niin pian kuin mahdollista.

Viivästys loppusyksyyn johtuu siitä, että lakitekstiä ja liitteitä on yhteensä 764 sivua. Tekninen tarkastus ja kääntäminen 21 kielelle Brysselissä kestää lokakuun lopulle. Epävirallinen teksti toki on ollut internetissä jo kesäkuusta lähtien.

(MTV3)

(Uutiset klo 8.30 06.08.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme