Mainos
Mainos

EU pitää Suomen juomapakkausjärjestelmää syrjivänä

Suomi on saanut EU:n komissiolta virallisen huomautuksen juomapakkausten kierrätyksestä.


EU:n Komission mielestä Suomen ylimääräinen tölkkivero ja lasipullojen kierrätysjärjestelmä, ns. pullopooli, vääristävät kilpailua.

Komissio katsoo, ettei Suomi ole asianmukaisella tavalla pannut toimeen pakkauksia ja pakkausjätteitä koskevaa direktiiviä. Pakkausten kierrätysjärjestelmien tulisi olla uusille tulijoille avoimia, eivätkä ne saisi syrjiä tuontituotteita. Pullopoolia hallitsee Suomen panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto. Komission mielestä järjestelmä antaa liitolle liian suuren mahdollisuuden säädellä markkinoiden toimintaa ja torjua tuontia.

Pakkausveroa maksavat lähinnä pienet tuottajat, joilla ei ole varaa liittyä pullopooliin. Suomella on kaksi kuukautta aikaa vastata viralliseen huomautukseen, jonka komissio lähetti 30. tammikuuta. Ellei vastaus tyydytä komissiota, on seuraava vaihe perusteltu lausunto, minkä jälkeen asia saattaa päätyä EY-tuomioistuimen ratkottavaksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot