Mainos
Mainos

EU-rahalla hamutaan menestystä ja töitä

Suomeen yritetään luoda EU-rahalla kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja.

Elektroniikka-alan tyota

Seitsemän seuraavaa vuotta synnyttävät Suomeen tuhansia uusia yrityksiä ja noin 75 000 uutta työpaikkaa, mikäli EU:n ohjelmat toteutuvat suunnitelmien mukaan.

Tänä vuonna alkaneella seitsenvuotisella rahastokaudella EU palauttaa Suomelle erilaisina tukina noin 4,5 miljardia markkaa vuosittain.

Alue-ja kuntaministeri Martti Korhonen sanoo aamun Helsingin Sanomissa, että Itä- ja Pohjois-Suomen pääsy ykköstukialueeksi on ainutkertainen mahdollisuus, jota ei pidä haaskata keskinäiseen nahinointiin.

EU tuo koko ajan hyötyä myös alhaisen korkotason kautta. Kun valtion velka on reippaasti yli 400 miljardia markkaa, jokainen Euroopan vakauden kautta alentunut prosenttiyksikkö heijastuu merkittävällä tavalla kansan- ja valtiontalouteen. Jos Itä- ja Pohjois-Suomen tavoitteet toteutuvat, niiden bruttokansantuote kipuaa alle 75 prosentista 80 prosenttiin EU:n keskiarvosta 2006 loppuun mennessä eivätkä ne siten enää täyttäisi ykköstukialueen ehtoja.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot